21 juni 2007

Mørk varm sommernatt

Insektene har jeg latt bli igjen ute. Musikken fra "Brødrene" som har annonsert "Barbeque sur la plage et ambiance musicale" - har fine rytmer. Den er litt for høy til at det blir greit å legge seg uten en finger dypt gravd inn i øret (ørepluggene glemmer jeg alltid på badet). Det er klart latinsk musikk, mer søramerikansk enn europeisk - jeg får lyst til å bevege meg - men ikke til å stikke ned og delta. Dertil er den avlagte hvite shortsen for trang over låret, - den hvite gamle trøya for flekkete etter kveldens deilige middag: kald rødbetesuppe, - oeufs d'aubergine (eller røre som gubben kaller det), salat med en del godbiter i - alt sitter som flekker på klærne mine. Temperaturen er fin, - om lag 25 grder, og snart leggetid, det går.
Musikken er slik som jeg elsker å bevege meg til, - særlig etter noen glass vin. Betty skrev om de prektige damene som aldre
i drakk mer enn 2 1/2 glass vin, - aldri tok det ekstra glasset, gikk aldri over grensen.
Jeg er ikke prektig, - - noen ganger skulle jeg kanskje ønske at jeg var litt mer prektig, - for erfaringsmessig vet jeg jo at jeg slett ikke burde legge meg på oppadgående rus. Det er ikke morsomt dagen etter. Så mye bedre la det gå god tid mellom siste glass og søvnen, - gjerne få en del vann innabords også.
Og så svinger det, jeg klarer ikke å oppfatte de spanske ordene, men rytmen og suget er der. Men jeg holder meg hjemme, - og går nok snart og legger meg. Skal bare avslutte glasset, - og få litt vann ...

3 kommentarer:

Betty Boom sa...

Regner med at du er dypt ned i det 5. glasset....gå og legg deg nåt du kjenner første rykningen!!!

Ytteb

tonita sa...

Så er det St.Hansnatta.
Det har ikke vært ett eneste bål å se, til tross for at mange franskmenn feirer denne kvelden.
Men vi har hatt "norsk" dag, med lunch, vin på standa, og samlet middag på standresturang. Ingen overstadige, - men jeg klarte å legge ignen veska mi hos noen som bor bra langt borte.
Det blir etter-frokost-søndagstur.
Hva antall glass totalt har blitt i dag vet jeg ikke, - men 5 var det ikke!
På tide med nattesøvn - med vann på nattbordet.
Go midtsommernattssøvn til alle.

Betty Boom sa...

Ave Maria - enjoy life!

B