20 juni 2007

Morgenbad - og bøker

Ny badekåpe, ikke helt så lang som ønsket, men i alle fall bedre enn den lille lekre som bare så vidt dekker baken - når jeg står rett, helt rett.
Klikk-klakker, - og ekstra håndkle, sand mellom tærne fordi jeg er for morgenlat til å gå ut på moloen der jeg kan gå uti fra stein.
Nydelig vann, alldeles herlig.

Det ble før-lunch-bad med pauser og lesing også. Jonathan Strange and Mr. Norrell, - merkelig bok, - over 1000 sider, - og fra en debutant. Var det Elis lesebabbel som sa her forleden at debutanter ikke skulle skrive lange bøker? Om det ikke var hun som sa det, så gjalt det i alle fall Marisha Pessl: Special topics in calamity physics, - som vel også var en ganske merkelig bok, for meg i alle fall.
Siden det er ferie nekter jeg meg ingen ting, har tre bøker gående på en gang. I tillegg til S.Clarkes bok også siste Robert Wilson (så vidt startet, ikke kommet inn i enda, og har derfor ikke noen meninger om den heller), Anita Shreve: Body surfing - mange år siden jeg leste henne, lover godt, artig form.

Det eneste jeg er redd for er at jeg ikke har med meg nok bøker, - to uker går fort, men enkelte bøker bare suser avgårde! OK - det er engelskspråklig bokhandel i Cannes, - så redningen er ikke alt for langt unna.

8 kommentarer:

Betty Boom sa...

Høres herlig ut med det vannet, nå kan jeg ikke bade på mange uker, så du får ta et tak for meg også.

Du er jo litt opptatt av min skriving, hva om du klekket ut et konsept, så kan jeg lage fyllet. Du står for personer, tid og sted og en handling - jeg står for "fyllet".

Betty :)

tonita sa...

Herlig.
To damer. Kanskje tidlig i 50-årene - hver i shorts og sleivete topp, begge holder på å stoffe en båt - neppe deres egne - tror de er ansatt for å arbeide med andres båter. En: bråpkort gråsprent hår, den andre stort kruset mellombondt. Sted: båthavn på Rivieraen. Timeoff: et glass jentene og et par av gutta som jobber med samme. Hvorfor er de her disse jentene, ikke mye typisk rolle-jobb. Hvor lenge? Har de et forhold - til hverandre?
Flotte utseendemessig, - og tøffe, tungt arbeid. Hva ellers kan hverdagen deres romme?

Betty Boom sa...

vel, skal se på den...


Betty

elis lesebabbel sa...

Njaaaa... Jeg sa vel ikke akkurat det. Men det må jo gå an å begrense seg enten man er debutant eller etablert forfatter. Kille your darlings. Tenke litt både på skogens trær og leserens tid. Eller hva sier du, Fosnes Hansen?

tonita sa...

Eli: jeg trenger at du er tydeligere. Hva konkret mener du nå? Den siste boka var jo ikke særling lang?

tonita sa...

Eli: Det var kanskje ikke du som sa akkurat det om debutanter og lengde på deres bøker. Beklager.

Hukommelsen er rimelig hullete.

elis lesebabbel sa...

Lange bøker
Noen ganger er jo lange bøker all right. Noen kan jo bare ikke bli lange nok. (Kommer ikke på noen akkurat nå, jo forresten : denne og denne boka). Men forutsetningen er jo at du selv lever deg såpass inn i boka at du vil bli der forever. Ellers tar jeg meg ofte i å skumme (typisk bibliotekarer altså) bøker jeg for så vidt liker også. Jeg mener at når en forfatter forsyner seg av skogens trær og leserens tid skal det kunne forsvares. Det var vel spesielt Bereninger om beskyttelse jeg tenker på med hensyn til Fosnes Hansen. Er det tekstbehandlinga som gjør det? Den gangen man satt og klapra på en skrivemaskin og måtte skrive om og om igjen ble man kanskje mer kritisk til sin egen tekst. En ære å bli sitert, feil eller ikke. Og er det noe riktig glupt lar jeg bare være å korrigere.

tonita sa...

Eli: Nå var vel ikke Drageløperen noen spesielt lang bok?

Ellers har det ikke blitt vann i dag i det helet tatt. Stoff og sybutikk i Cannes, planlegging av nytt syprosjekt, - og masssssse vin.
Nå er det fyrverkeri som jeg hører men ikke ser. Håper på nattesøvn.