04 mars 2009

Totalt forvirret - kan jeg bli en Twitter, ønsker jeg det?

Jeg forsøker å orientere meg, lære noe nytt - og foreløpig har det ikke lykkes.

Det jeg egentlig lurer på er hvordan jeg i jobbsammenheng kan bruke Twitter, - for å nå våre brukere, få dem til å kaste et ekstra blikk, våkne.

Jeg farter rundt for å se hvilke universitetsbibliotek som har tatt Twitter i bruk - og det er mange, men jeg har likesom ikke forstått verken hvordan de bruker det, konkret tekniske, - eller helt hva greia er.

Det skrives en hel del om det også, - men treig som jeg er tar det tid før jeg får lest, - og ikke minst anammer det som skrives. Thomas Moen samler norske bloggere som Twitter, og det er fint, - for da får jeg mer å snuse på - i alle fall på privatsiden, - det med universitetsbibliotekene er liksom ikke så synlig akkurat der.

Jeg har ikke selv noen sjel som kan brettes bedre ut der enn her - http://www.twitter.com/tonegu - og så da?

5 kommentarer:

fr.martinsen sa...

Hei. Jeg prøvde å gi litt førstehjelp her.

Hvis ikke det hjelper helt så tror jeg det beste tipset er å lage seg en jobb-profil og legge til de institusjonene du syns likner på jobben din og noen til, ikke mindre enn 100 vil jeg anbefale.

Legg ut noen ganske straighte meldinger sånn at det ligger litt informasjon på twitteren din, f.eks 5 meldinger før du legger til andre brukere.

Og så ser du innom twitteren hver dag en periode for å se hvordan de andre gjør det.

(jeg utdyper gjerne, enten her eller på e-posten min)

Tonita sa...

Kjære, søte hyggelige frøken.

I all morgenhast - tusen takk. Nå falt en sten ...

Skal lese hos deg, - lese omigjen her, og er sikker på at nå ...

Bare ett spørsmål. Ja, 100 andre tilsvarende institusjoner - men det er ikke dem jeg ønsker å kommunisere med - men våre egne brukere (studenter ved vårt universitet)

Venter i spenning - men vet at jeg ikke kommer til å være innom på noen dager pg av at jeg må løøøøøpe, - og eg. bør holde meg unna bloggen min de tre neste dagene - burde ....

fr.martinsen sa...

Jeg skjønner at du vil kommunisere med studentene men jeg tror likevel at det lønner seg å legge til andre institusjoner. 100 med en gang var kanskje å ta i litt.

Det er to grunner til at jeg tenker det. For at studenter som kikker innom skal tenke at det er et interessant sted å kommunisere utfra tror jeg det er viktig at det allerede foregår kommunikasjon der.

Slik at de ser at hvis de skulle spørre deg om noe ved hjelp av @ så kommer det til å komme et svar. At du er aktiv der mao.

Jeg ville funnet institusjoner/folk å følge som du mener er faglig relevante og som studentene også kan like å følge.

Kikk f.eks inn på de som jeg følger, det er nok noen relevante der og pøs på med folk/institusjoner som er utenfor fagfeltet men som er interessante uansett.

Bare spør hvis jeg skriver noe som er uklart, jeg liker ikke det gapet som er mellom de som har skjønt teknikken og begrepene og de som ikke forstår dem, så jeg er litt ivrig på å være til hjelp i et enkelt språk.

fr.martinsen sa...

Pass forresten på å kikke innom det feltet i twitterkontoen som viser dem som følger deg og klikk på at du vil følge dem også (med mindre de er salgsspam).

Du kan legge inn en lenke til de som åpner utstilling ved simpelthen å legge fra deg lenkemålet der du skriver med de 140 tegnene, det blir til en lenke av seg selv.

Tonita sa...

Kommer tilbake i morgen tidlig - sove, så ny runde.

Fr.Martinsen, - takk for oppfølging. Georg har jeg ikke begynt å bygge på enda, har klart flere institusjoner i tankene, - men klart lurt å se etter folk fra instituttene også --