02 mars 2007

Jeg er heldig, jeg har hatt kreft

Du kan ikke være med på treningsopplegget, - for du har ikke hatt kreft! Herregud, - noe slikt skulle en ikke tro var mulig. Men ikke bare det - du kan heller ikke være med på behandlingsoppholdet på Montebello, - du forstår - det er bare for de som har hatt kreft.

Dette er bra på trynet. I min interesseorganisasjon handler det ikke om kreft eller ikke kreft, men om best tilbud for de som har lymfødem ,- og så dukker det opp likevel: Et konkret skille i forhold til bakgrunn - kreft eller ikke.

Det er nesten som de lymfødemikerne som ikke har hatt kreft er mindreverdige.

Dette er galt. Men det må jeg tenke mer på.

3 kommentarer:

Betty sa...

Lymfeødem er undervurdert overalt. I Trondhjæm finnes det bare to fysioterapauter som kan gi behandling på det. Kan trøste deg med at jeg får ikke plass på lymfeødem kursene på Montebello jeg heller, og jeg har hatt kreft.

Bettynhqdl

tonemor sa...

Betty: jeg kom med på Montebello nå i januar. Jeg var der også for 9 år siden. Og jeg tror jeg nå har knekket koden: søk, søk, søk.
Det er vanligvis to kurs i året, - og det kan se ut som om hvis en får to avslag etter hverandre så "reserverer" de plass til deg etterpå. Det kan også være lurt å varsle om at en kan ta en plass på kort varsel. Det er ofte frafall i siste liten.
Men dette er ikke et tips jeg våger å legge ut på LymfeForum.
Jeg var nok litt gira i natt da jeg tøt ut av meg det jeg sa - men det er jo ganske ugreit for de stakkarne som har primært lymfødem at de har så dårlig behandlingstilbud.
Det er litt bedre enn det du skisserer i Trondheim, - se oversikten på http://www.lymfoedem.no/Fysioterapeuter.html

Betty sa...

Jeg er ikke så plaget for tiden, og har en fysio på det. Men kunne jo tenkt meg å lære å leve med det, via Montebello sine kunnskaper om det, men jeg orker ikke SØKE for tiden. Er fed up av alle sånne skjema, om du skjønner.

God helg,

Betty