07 april 2008

En god dagFordi jeg har vært på visitt på Jodies australske blogg, med den herlige tittelen "Just swell" (which is what our limbs do) og sett hvor modig hun er - så våger jeg meg også på litt lymfatisk eksponering.

Mine ben, - avfotografert av meg selv - via speil, på en god dag. Som man ser (av det man ser) det lymfatiske benet er slett ikke ille. Men det hadde jo vært kjekkere med to like bein da, - slik jeg hadde i over 50 år før jeg var så heldig å bli vellykket behandlet for kreft.

Kravstor eg? - Å nei da. Jeg såååååå takknemlig for at jeg lever. Jo, jeg er. Jeg er takknemlig, klart det. Jeg liker å leve, liker å arbeide, liker å gjøre alt det jeg gjør. Men jeg kunne dog godt unnvært senskadene av behandlingen (- og så sent kom de ikke heller, - jeg har hatt lymfødem i 10 år)

Nytt møte i Helse- og Velferdskomiteen i Oslo på onsdag. Spennende om de kan gjøre noe, - det vil si, - noen i komiteen gjør absolutt noe, - om det gir økt behandlingskapasitet til lymfødemikere gjenstår å se.

*krysser fingre og bein*

9 kommentarer:

Betty Boom sa...

Flott mot! Fine Bein!

Heidi fleiss sa...

Enig, men det spørs om jeg kjenner deg igjen på dam :P
Jeg skal forersten ta med min brystkreftopererte mor på omvisning i rådhuset klokken 12.00 i morgen, så det er mulighet for at du ser meg tassende rundt i lokalene.

Stå på!

Heidi fleiss sa...

Enig, men det spørs om jeg kjenner deg igjen på dam :P
Jeg skal forersten ta med min brystkreftopererte mor på omvisning i rådhuset klokken 12.00 i morgen, så det er mulighet for at du ser meg tassende rundt i lokalene.

Stå på!

Tonita sa...

Takk jenter - jeg synes også beina er fine, - hver for seg - de passer bare ikke så godt sammen lengre. That's all.

Betty Boom sa...

....og de føles vel forskjellig og... vi har fått noen lodd vi må leve med.

Flopsy sa...

Det var et talende bilde, tonita. Jeg håper virkelig kampen fører fram. Kronikerne blir alltid nedprioriterte.

Tonita sa...

Takk Flopsy. Du vet, - jeg er ikke ekstrem, mange har mye mye større problemer enn jeg har.

Det er slik at jeg er litt beskjemmet over å legge ut bilde av meg selv - dels fordi det er da ikke noe å vise fram, dels fordi man skal ikke vise seg fram i det hele tatt.

Men takk for at du ser!

Anonym sa...

Takk for at du deler, Tonita! Jeg kan veldig lite om lymfeødem og må innrømme at jeg ikke helt vet hvorfor man kan få det etter kreftbehandling. Er det mulig å forklare i løpet av en setning eller to? (Mulig du har skrevet det før, men jeg er nå litt treeeg)

Du har flotte bein, men jeg skjønner jo godt du gjerne kunne tenke deg å ha to som er like.

Krysser fingre, armer og bein og håper dere får igjennom kravene deres! Det er jo på trynet at de skal kutte ned på slike tilbud. Dette er noe som kan ramme oss alle sammen!

Tonita sa...

Ofte blir lymfeknuter fjernet i forbindelse med kreftoperasjoner. I tillegg blir det arrvev - på tvers av lymfebanene. Nåen får skade av strålebehandling også.

Når transportsystemet for lymfvæsken blir ødelagt blir det opphoping i vevet, - hevelser. Denne væskeansamlingen som er proteinrik kan etter tid omdannes til fettvev. Man kan risikere raskt å få et kronisk lymfødem, og trenger jevnlig behandling, - og det koster samfunnet.