16 desember 2007

Vakreste treet i byen - og ingen ukvemsord

Jeg er så heldig. Arbeider i et fint nytt bygg - der det er en glede å gå inn hver dag. Vakkert er det alltid, og noe helt spesielt er det nå i denne mørke tiden.

Og arbeidsgiver tok spanderbuksene på for noen år siden og monterte lys i dette flotte treet - til glede for oss i denne søte førjulstid.


Det er dessuten godt å ha en arbeidsplass der man ikke skjeller hverandre ut. Det er tydeligvis ikke like opplagt over alt, - for eksempel synes jeg det gikk vel hardt for seg ordbruksmessig på Stortinget her på fredag, hør bare selv - jeg tviler på om noen gidder å høre alt som ble sagt i Odelstinget, men dra 1t 9 min inn i opptaket for å høre. Litt tolmodighet må til for buffering, og litt fingerferdighet for å dra glideren til rett tid.
- Det er flott med webkamera på Tinget, - men meget avslørende også. Det er utrolig at slik ordbruk får gå upåaktet hen. Og jeg, jeg er så dum at jeg ikke engang forstår hva Klungeland viser til når han snakker om offentlige horehus og pittbullterriere.

5 kommentarer:

Betty Boom sa...

Dritflott :)

Vibeke sa...

Nydelig! Flott bilde du har fått der også!

I dag la jeg forresten endelig merke til en eldre kommentar fra deg på bloggen min :) Jeg oversetter (dessverre) for det meste tekniske tekster. Det er der pengene kommer inn. I tillegg går det i mye artikler og så har jeg vært så heldig å få oversette en novellesamling fra arabisk, men den er ikke utgitt enda.

Tonita sa...

Vibeke - takk for visitten. Det er ikke alltid lett å følge med i alt som skjer, - og jeg beklager at jeg 'droppet' den daglige sjekken av bloggen din etter at du tydeligvis var opptatt med andre ting en stund.
Skal plukke deg opp igjen tror jeg, - liker å bevege meg rundt, også geografisk og språklig - og er litt opptatt av oversettelser og slikt.
Man må leve, - mange oversettere må ta de tekniske jobbene som er krevende, men ikke alltid så givende.

Lothiane sa...

Jeg følger nok altfor lite med i politikken så jeg skjønte heller ikke hva Klungeland mente. Dessuten orket jeg ikke høre så mye på det, jeg kjente bare hvor guffent det føltes når han snakket som han gjorde. Det lå en ekkel undertone der, synes jeg.

Fine bilder - det er nydelig med lyspyntete trær m.m. nå i vintermørket. :)

Tonita sa...

Jeg forstår heller ikke hva han mente, men jeg synes det er ekkelt når koilleger snakker slik til hverandre. Glad det ikke er en slik tone på min jobb.