16 oktober 2007

Paris for alltid i mitt hjerte

Jeg elsker Paris.
Da jeg var der for første gang var det med en ektemann som arbeidet hele tiden og to jentunger som ikke var ovvettes interessert i museer. Jeg sendte dem derfor tilbake til det plastikkhotellet vi bodde på, der det var enorme senger og TV på rommet, - de fikk med seg hver sin sandwich og cola, - og drosjesjåføren så meget misbilligende på meg da jeg rakte ham en adresselapp og en pengeseddel. (I dag ville jeg ikke overhodet våge noe slikt med mine barnebarn). Selv var jeg som en svamp og kunne ikke få nok av noe av det byen hadde å tilby.
Så bodde vi rett utenfor byen noen år. Jeg hadde et halvår på Sorbonne og var ut og inn hver dag, elsket det meste, følte at jeg jeg sugde byen inn.
Så ble det en del år der jeg aldri Paris, jeg var bare på gjennomreise, - eller innestengt som barnepassende mormor - vel, det var et annet fokus.
Så så, - nå i en vakker oktoberhelg var vi tilbake. Og noe var endret i mitt Paris. Sykler. Det var syklende mennesker over alt. Det var sykkelstativ med bysykler man enkelt kunne bruke.Det var parkeringsplasser for sykler.Det var egne sykkelbaner i gatene. Noe hadde virkelig skjedd! Og dette sier jeg som ikke sykler, - jeg som ikke lengre kan sitte på et sykkelsete på grunn av ugreie arrdannelser etter operasjoner.
Ellers var mitt Paris seg likt. Spennende takutsikter,- fin skulptur


og annonsering av ombygging av ting jeg interesserer meg for:Jeg tror jeg snart må tilbake igjen.

9 kommentarer:

Betty Boom sa...

Arr dannelser etter operasjonen. Du skremmer meg :-I

Betty

Minneapolise sa...

Jeg har aldri vært til Paris. Har alltid hatt planer om interrail gjennom Europa, men det har blitt litt vanskeligere nå som jeg bor på et annet kontinent. Burde ikke ha utsatt det, men vanskelig å vite hvor livet tar man :)

Tonita sa...

Betty, - tar den ikke her.

Lothiane sa...

Så fine bilder! Ser forresten at de har samme typer skorsteinspiper i Paris som de har i Skottland. Edinburgh var full av sånne piper med mange mindre piper i. Morsomme, jeg tok en drøss med bilder. :)

Jeg synes jeg leste et eller annet sted at du tenkte deg på utstilling i morgen. Jeg regner med å ta meg en tur i galleriet i morgen, så kanskje vi sees! :) Håper det!

Mihoe sa...

Finfine bilder :)

Ah - jeg har heller aldri vært i Paris. Har liksom spart byen til min store kjærlighet, men da han dukket opp første gang hadde han ikke lyst til å reise i det hele tatt. Så jeg får bare satse på at det dukker opp en annen som vil dit.

Og foreldrene mine var kjipe nok til aldri å ta meg med som barn heller, de ville heller sitte og drikke calvados på det franske bondelandet.

Betty Boom sa...

Nå har jeg lest posten din en gang til. Jeg ville lett gjort det med barna og taxi... gitt de det de ønsket seg, ikke sant...

En mor som tar vare på sine behov er en bedre mor.

Betty

Tonita sa...

Lothi - I am on my way. Har laget kartskisse og all ting!

Selvisk sa...

Hmm.. jeg har heller aldri vært i Paris, ikke skikkelig hvertfall. Kun nødlandet der en gang, noe som ikke var så trivelig. Fikk virkelig lyst på en tur dit nå ja..

Tonita sa...

Jeg var ikke på ett eneste museum, ikke en utstilling - vandret bare omkring.
Kjøpte meg 3 skjerf jeg ikke trengte. Må snart opprette eget skjerfskap, 1 kg Thé sur le Nil (grønn te med en anelse sitrusaroma) hos Mariage Frères i Marais.
Alt dette var det plass til i kofferten da jeg hadde tømt den for barnebøker, kaviar og brunost.