07 november 2007

Tirsdag 6 november kl.23.27 slukket jeg lyset

Da hadde jeg lest de siste ordene i Gavaldas bok. Det er jo i og for seg deilig å kunne legge seg til å sove uten lure på hvordan det går nå, - uten å rase over at man blir droppet uten forløsning. Men akkurat her synes jeg at Gavalda hadde litt for god og grei, feel-good-løsning.

Nå må jeg plukke opp en ny bok, - fra vinduskarmen eller et annet sted i huset der det flyter bøker over alt.

6 kommentarer:

Aina sa...

Godt å høyre at andre også tyr til vindaugskarmen som bokhylle.

Frøken Skavlan sa...

Det er så fint at du minner meg på alle bøkene jeg har lyst til å lese...:)
(Må bare komme meg gjennom min egen vinduskarmbunke)

elis lesebabbel sa...

Ja synes ikke du også det. Slutten tippa litt over. Akkurat som om forfatteren identifiserte seg litt for sterkt med personene. Hun endte nesten litt opp med å skrive en helt annen bok enn begynnelsen skulle tilsi. Mitt eksemplar av boka befinner seg muligens på et krisesenter i Folloområdet, så for de de potensielle leserne der er det kanskje bra at boka slutter som den gjør. Er mer og mer overbevist om at filmen er noe møl!

Tonita sa...

aina: vinduskarmer kan aldri bli for store!

frk s: jeg lover deg: det kommer flere bøker til karmen, - har akkurat vært en svingom med alt for lang ventetid på Gardermoen, - så da ble det flere bøker.

eli: Om den for oss ikke tilfredsstillende slutten av Aleine kan gjøre dagen lysere for lesere på et krisesenter så tror jeg neste at du og jeg får tåle at den tippa.

Men, - jeg forblir i Gavalda-fan-klubben, - og håper på mer, og helst enda bedre fra den kanten. Min franske svigersønn sier boken ikke er Litteratur - og det er jeg ikke uenig i, - men det var god lesing!

Men det er rart hvor mange bøker som ikke holder nivået også gjennom slutten. Tror aldri jeg har opplevd det motsatte, - at jeg sier at boken var sånn passe, - men gurimalla for en fabelaktig slutt.

Betty Boom sa...

Har du lest:

Touching the Void? Kan være noe for deg.

Tonita sa...

Takk for tips Betty.
Jeg er jo mest en fiction lesedame jeg da, men jeg har notert meg den - så får vi se hva som skjer.