05 juli 2007

Skogbrann


Det ble uplanlagte overnattingsgjester i den bitte lille leiligheten da veien ble sperret sent på kvelden og våre gjester ikke kunne komme seg hjem.
De hadde ankommet 2-3 timer for sent, - men vi fikk likevel mat på vår lokale hyggelige resturant. Etter måltidet ble det slik at også resturantfolkene måtte bli, de fikk vi plassert hos hyggelige engelske naboer. Slik må det jo bli, de kunne heller ikke komme seg hjem, og hadde dessuten en baby. I en av de andre leilighetene var det noen som hadde baby i passe alder, - så bleier ble kastet til trengende liten baby. Noen av våre andrre naboen befant seg på den an dre siden av brannen, - de hadde først etterlatt seg bil og begynt å gå, så ble de stoppet også til fots, - klarte til slutt å finne en båt som fraktet dem hjem nattetider. Ganske dramatisk natt for oss alle.
Jeg tok mange bilder på ettermiddagen mens vi ventet, men de er ikke så dramatiske. Dramtatiske var derimot mange av bildene på nettsidene til Nice Matin
Jeg tror jeg må trene mer på å ta bilder. Har i grunnen ikke hatt eget kamera på 20 år, - kanskje et julepresangønske?
Canadaire - disse flyene som er luftens brannkjempere, det er tøffe greier det! De hentet vann fra sjøen, fór innover land, dumpet vannet over steder det brandt, tilbake igjen og fyllte på nytt, om og om igjen, time etter time,- en runde: 5 minutter! Bien fait!
Caroline har et meget bra bilde på sin blogg tatt før vi gikk og la oss om kvelden. -

Ingen kommentarer: