24 september 2006

Vått ute, vått ben inne

Så begynte det forbaskete benet å lekke igjen. Det er mye som kan tyde på at gjentatt bading i saltvann kan være en 'trigger'. Jeg har jo selv reflektert over det før, - så har en av lekkasjerapportørene meldt at det gjelder hennes sønn, - og på forespørsel har en annen av rapportørene svart positivt på spørmål om dette gjelder for henne.
Det er ikke aktuelt å stille spørsmål om sammenheng mellom bading i saltvann (vet ikke noe om dette også gjelder ved bading i badebasseng med ferskvann tilsatt klor) til alle rapportørene - mange av dem er mer eller mindre 'engangsere'. Det er de med langvarig, gjentagende lekkasje som egentlig er de eneste interessante - ikke bare mht dette med saltvannsbading, men i det hele tatt. Lymfevæskelekkasje som skjer en gang og så aldri mer er liksom ikke noe problem. Må forsøke å finne en epostadresse til den britiske sykepleieren som har skrevet litt om problematikken.

I dag har jeg i tillegg til lekkasjen også et digert hissig utslett på benet. Er 'flink' og holder meg i ro, - til og med i sengen slik at jeg slipper å belaste huden ekstra med kompresjonsstrømpen. Det er klart blekere nå enn i morges og i går ettermiddag, - men det er ingen tvil om at det er mye sint hud som må få tid til å roe seg.

Og så regner det ... tre dager igjen av sommerferie i september

Ingen kommentarer: