18 februar 2008

Jeg hadde nettverk, men brukte det ei

For 39 år siden søkte jeg en jobb. Jeg var ung, - hadde liten erfaring, hadde nettopp vært gjennom en stor krise.
Jeg kjente en av sjefene på stedet jeg søkte jobb.
Jeg fikk jobben. Men hvorfor jeg ikke fortalte min bekjente at jeg søkte jobb der, eller hvorfor jeg ikke fortalte personalsjefen at jeg kjente en av sjefene vet jeg ikke. Jeg var garantert ikke klok. Jeg var slett ikke lur. Jeg var bare ung og naiv og ville bort fra den jobben jeg hadde.

Men det er da ille at det skal tale mot noen at en har kjente, at dine venner skal bli dine fiender, at bare de som kan sleipesen metodene og kan alle de politiske spillereglene klarer seg uten å falle i fallgrubene.

Glad jeg aldri har beveget meg i kretser der man må være på vakt på en slik måte.

5 kommentarer:

S.Eide sa...

Største problemet er vel ikke at hun hadde nettverk, men at hun benektet det når saken kom opp..?

Tonita sa...

Velkommen s.e.

Ja, - sikkert.

Men, - jeg tror jo at her har alt gått så galt som det kan gå - når man gjør noe dumt og alle blodhundene kjenner lukta av blod.

Bruk aldri nettverk, - så slipper man det hele. - Og med slike venner, - hvem trenger fiender....

Men det er klart, - er blodhundene ute gjelder det å legge seg flat og leke død.

Anonym sa...

Har tenkt på det samme. Jeg har nesten ikke hatt en eneste jobb som jeg ikke har fått fordi jeg kjente noen. Det er jo helt vanlig i arbeidslivet - og i politikken virker det som det er enda mer vanlig.

Problemet til Osmundsen var at hun ikke la fram sannheten for statsministeren med en gang... Hun gjorde ikke nødvendigvis noe galt, men hun skulle ha fortalt det. Tenker jeg...

Men det er alltid lettest å se sånt i etterkant.

elis lesebabbel sa...

Ellers er det da forskjell på en skarve bibliotekar enn et helt ombud!

Tonita sa...

Vi er da mennesker - ombud og bibliotekarer, - men ellers var det vel ministerens nett .... og der aner jeg en viss distanse fra bibliotekarer.
Men forresten, egentlig har Manuela og jeg nesten et nettverk kanskje?

- vi pratet sammen på T-banen for noen år siden, - om problemene omkring det å få fagrelevant jobb når man kom fra et annet land. Jeg 'kjente' henne jo, hadde vært i et Lucia-party hos henne i Paris for 15 år siden, - og hadde ønsker om inside info mht min ytenlandske svigersønn.

Brukte jeg nettverket likevel da kanskje - den gangen? Ikke det at noen svigers kom og søkte jobb, - men vi snakket jo sammen.

Gurimalla, - det ække lett!