02 september 2007

Jeg henger litt etter

Jeg har lest Paul Auster i årevis, - likt de fleste av bøkene hans, men er ikke en nesegrus beundrer, oppfatter ham ikke som en mester.
Nå har jeg akkurat lukket igjen The Brooklyn Follies, - og er enig med New Your herald Tribune som sa at boken var "so good you never want it to end". Jeg elsker hans små historier i fortellingen, - den ene etter den andre, og hans ironi, hans tørre humor.
Boken er fra 2005.  Årets bok Travels in the Scriptorium har jeg ikke kommet til enda - jeg henger litt etter. Men - mener å huske at den ikke fikk like god omtale som Brooklyn. Hmm.

Photo: Lily Idov for Daily Intelligencer

Ser Auster blir eldre han også, - men wow, hvilken flott mann.

6 kommentarer:

Frøken Skavlan sa...

Jeg henger lenger etter - jeg har ennå ikke begynt å lese noe av han. Men Illusjonenes bok og Orakelnatt ble nettopp innkjøpt!

Tonita sa...

fr. S: gled deg, du har mange fine lesesider foran deg. Og kjøp nå for all del Brooklyn også - den kommer sikkert snart i norsk pocket. Selv kjøpte jeg amerikansk hardcover for 39 kr på salg hos Norli i våres :-)

Frøken Skavlan sa...

Godt å høre. Og salg er bra!:) Fant mine på bakgårdssalg...Bunken over uleste bøker begynner å bli høy, men når jeg er ferdig med Siri Hustvedts Det jeg elsket passer det jo å gå over til mannen hennes:)

leselama sa...

Har ikke lest noenting av Auster, jeg heller. Er det rart? ;-) Kanskje jeg burde tenke på det? Å prioritere Auster opp...

Tonita sa...

leselama: han kan meget godt prioriteres, - om du liker bøker med historier, - i historier, - og noen ganger i historier. Akkurat Brooklyn var ikke så komplisert, - noen av de andre har jeg hatt litt mer problemer med å klare å "vite hvor jeg er" i historiene.

frk. s: jeg har fru Siris bøker til gode, men før vel føye henne til listen over ting jeg vil lese.

Har bestilt 3 bøker på salg fra Bokklubben i dag, - men de er til å gi bort til franskboende datter som liker å lese norsk, - så de ender ikke i vinduskarmen eller på nattbordet.
Skulle klart ha vært i bakgården både hos Tronsmo og Aschehoug, - men bør kanskje være glad at jeg ikke dro nye store stabler inn i huset, nå som jeg nettopp har dratt store stabler til dynga.
Noen som husker hva den het, den greia med å legge ut bøker for at folk skulle finne dem og ta dem med seg og lese dem? Stor greie for et par år siden, - men hva het det? Det var det med hukommelsen...

Frøken Skavlan sa...

BookCrossing(.com)du mener?

:)